Thursday, February 3, 2011

contest nama baby saya

tq, Idma.. jemput join contest ni.. ;)


SYARAT :
1) anda mestilah ayah atau ibu kepada baby berkenaan dan mestilah seorang blogger,--> Checked!
2) Copy Banner di atas dan link kan --> Checked
3) Buat satu entry menerangkan NAMA anak anda. Maksud nya. Siapa Yg Memilih dan Kenapa Nama itu dipilih.

Anak sulung : Asyraf Muhaimin 
- maksud : Asyraf, yg mulia.. Muhaimin, yg mengawas & mengawal
- sapa pilih & kenapa? : Asyraf, aku la yg pilih.. sbb time preggy & tengah kira2 nama anak, ntah camner nama "Asyraf" tu terlekat kt pala otak ni dari awal smpai la akhir.. wpun masa memula dapat nama tu, lum tau lagi pun jantina anak yg dikandung. Muhaimin plak, en.hubby la yg suggest. camner dia dpt idea tu, tak plak aku tanya. tp sbb bunyi dia best, aku setuju je la. hihi.. then bila Asyraf dah lahir, baru aku jumpa orang2 yg bernama Muhaimin ni.. belaka2 insan contoh gitu.. alhamdulilah..

Anak 2nd : Ayra Safiyyah
- maksud : Ayra, yg dihormati.. Safiyyah, yg tidak menyusahkan, tenang, suci, kawan baik..
- sapa pilih & kenapa : Ayra, aku gak yg pilih. hehe.. sbb sejarah semua insan nk bernama Aira ni.. spt kawan2 aku sendiri.. anak2 murid mak aku (mak aku cikgu!).. semuanya baik2 & bijak2 belaka. so, kekononnya gitu lah harapan aku utk Ayra ku ini.. err.. Safiyyah plak.. well.. since en.hubby yg pilih, aku x byk lah soal, asalkan bunyi & maksud dia best. hehe..
4) Tinggalkan entry anda di ruangan entry ini.--> ok!
5) dan menjadi Follower Idma Textile. --> checked!

OPS. JGN LUPE LETAK PIC BABY ANDA :)

so, these are my little angels.. ;)

2 comments:

Nisa' Azman said...

Salam kak atie.. jom join contest sy ye, thnx!! ^_^

http://greennnpanda.blogspot.com/2011/01/colours-of-inspiration-contest.html

EZAN IDMA said...

tengs join sis "_ goodluck :) Comel nye anak akak :)