Saturday, February 26, 2011

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?

>> STICKY ENTRY <<
ENTRY BARU, ADA KAT BAWAH YE..!!


ha.. seperti yang dijanjikan...
(sori lambat sikit. ada masalah nk publish entry ni.. pesal ntah!)
 
dengan ini, aku, Ann, mengumumkan
Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?
dilancarkan..


sbnrnya, dah sebulan aku berkira2 nk wat contest @ GA lagi utk kengkawan blog ni..
tapi since takde idea yg menarik, aku KIV kan lah dulu.
then tetiba ada kawan opis tepon aku minta tolong..

dia sbnrnya tengah carik gambar FAMILI BESAR yang menarik utk dijadikan cover buku yg bakal diterbitkan oleh tempat aku keja ni. hehe.. jadi nya, ini lah peluang yg sangat baik utk aku (utk anjur contest lagi) & kawan2 blog (utk jadi glamer).

utk round PERTAMA ni (insya Allah akan ada lagi contest cover buku ni..),
aku dimaklumkan bahawanya tajuk buku yg nak diterbitkan itew adalah : 
KITARAN HIDUP KELUARGA.
buku ini akan jadi antara Siri Buku Permata Insan, terbitan tempat aku keja ni. apa tu "Permata Insan"? ha.. klau rajin, bleh google.. insya Allah jumpa. ;)

ok. SYARAT2nya pula :

1) terbuka kepada semua blogger berwarganegara Malaysia yang menetap di Malaysi (senang nk pos adiah nanti!)

2) Buat 1 entry pasal contest ni bertajuk "Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?"

3) Tepekkan banner contest ni di sidebar anda ye.. jangan lupa link back kt entry ni tau!

4) oh! paling penting tepekkan SATU (1) gambar FAMILI BESAR.
DAN pasti kan semua org dalam gambar tu kena lah menutup aurat, ye! klau tak, tak pasal2 je kena soaljawab ngan pihak atasan opis aku ni. adeh!
* maksud 'famili besar' tu bukan lah dari sudut bilangan adik-beradiknya, tetapi dr sudut bilangan 'kegenerasian'nya (err.. is there such word? hehe..) ye! a.k.a, minimum 3 generasi *

5) akhir sekali, tinggalkan lah backlink entry korang tu kt entry ni ye!



Ok itu sahaja syarat2nya. Tiada slogan diperlukan...ngeeeeeeeeeeeee..
seperti mana yg aku tulis kt banner tu, due nya adalah pada 25 Februari 2011 (Jumaat).

hadiah??
so far, adiahnya adalah :
1 naskah penghargaan dari tempat aku keja ni..
DAN
1 softcopy final cover buku tersebut..

tapi tengok lah..
klau aku rasa baik hati & gembira dgn sambutan yg menggalakkan,
mungkin akan ada adiah extra. hihi..

ok.
GOOD LUCK!!

23 comments:

eB ezrin said...

hmmmm.... ato & nek eb dh x der camno? hu3....

nak berkumpul ngan indian side laks... jauh... x balik kg... ;(

N@di@ said...

wahhh ade contest cam nk try ja :D

Cute MuM said...

Cute Mum dah join..

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

TQ

Nana said...

join
http://hatiberbunga2.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ann..K.atie dah join!.jemput ziarah kluarga bsr K.atie yer...

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

Ummi AmnaAmzar said...

http://amna2amzar.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

ummi join!!

Nana said...

eh salah kasi link haha
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

Yan said...

dah join yer
http://www.mayaqarmyla.net/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

dilazfamily said...

Saya join
http://mamaqiscontest.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

Mama Zharfan said...

me join

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

islah_nafsina said...

islah nak join!!

http://islahnafsina.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

Faina Arisya said...

salam..

Ann.. akak dah join.. cuba nasib jer..

http://faina7748.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

nadiah said...

salam sis,nak join tapi xde pulak gambar..
tq ajak saya..

cikpuanhady said...

salam..me join..entri autopublish jam 7.12 malam nanti..

id : cikpuanhady

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

kalau link tak valid pas tarikh publish gitau ek..thanks..

Jom skodeng :HeartBeat.my Memang Masyukk

~~@lyci@~~ said...

salam.. alycia nk join..

http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

tq ;)

Nini D.. said...

teman join jugak!!!


ID : Nini D...

http://sparklemaneh.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

Zur@ZaRi said...

dtg join kan diri yer=)

ID:zurazari

http://zuracontest.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

Jom Join: "Posing With Ur Love One - Giveaway"

NadiRah said...

ala..nad xde pulak soft copy gmbr family besar..

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

salam kenal..
ok join jugakk..
ID: adlin a.k.a mama kyra

http://giler-contest.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

mamaacha said...

As salam....
dah joint...
ID: mamaacha

http://gurindamkami.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

deqlis said...

http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

join

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

da join!!!!!!!

http://mamasayanakmenang.blogspot.com/2011/02/contest-siapa-nak-jadi-cover-buku.html

nur said...

menarik ni tuk join..
nurhafiz2009@yahoo.com
Jemput ke:ALL IN ONE